Την αγκαλιά της για τους κατοίκους της Μάνδρας άνοιξε για ακόμα μια φορά η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Μάνδρα Αττικής την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019.

Νωρίς το πρωί η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε τον 2ο Παιδικό Σταθμό Μάνδρας, ο οποίος είχε ανακαινιστεί πλήρως από την Motor Oil μετά τις πλημμύρες του 2017.  Χαρούμενες παιδικές φωνές, τραγουδώντας τα «Τρίγωνα – Κάλαντα», υποδέχτηκαν την κυρία Βαρδινογιάννη στον φωτεινό χώρο του παιδικού σταθμού.

«Αγαπημένα μου παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας.  Με συγκινεί πραγματικά το γεγονός πως σήμερα ακούω τα τραγούδια και τα γέλια σας να αντηχούν σε αυτόν εδώ τον χώρο.  Κάθε γέλιο σας είναι μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε καλό», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στα παιδιά, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε μαζί τους μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία και τους προσέφερε όμορφα δώρα.

Αμέσως μετά η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε την κυρία Χρυσούλα Κοροβέση, της οποίας το σπίτι είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πλημμύρες του 2017.  Μάλιστα τότε η άτυχη γυναίκα είχε καταφέρει να απεγκλωβίσει μόνη της μέσα από το πλημμυρισμένο σπίτι την κόρη της και το εγγονάκι της.   Mετά τις πλημμύρες η κυρία Βαρδινογιάννη είχε επισκεφθεί την κυρία Κοροβέση, δίνοντάς της δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που περνούσε.  Για να την ευχαριστήσει η κυρία Κοροβέση της είχε δωρίσει το μοναδικό αντικείμενο που είχε διασωθεί από το σπίτι της, ένα αντίτυπο του Ευαγγελίου.  Έκτοτε η κυρία Βαρδινογιάννη στέκεται στο πλευρό της κυρίας Κοροβέση και της οικογένειάς της.

Η επίσκεψη της κυρίας Βαρδινογιάννη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου συνομίλησε εκτενώς με τον Δήμαρχο της περιοχής κύριο Χρήστο Στάθη, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων με όλες της τις δυνάμεις.