Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Στο πλευρό των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» βρέθηκε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα δυνατό μήνυμα πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

«Η επίσκεψή σας, αυτή την συμβολική ημέρα και στο ξεκίνημα της τέταρτης δεκαετίας δράσης του Συλλόγου μας, αποτελεί υπέρτατη τιμή και ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ ταυτόχρονα στέλνει το πιο συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης στους μικρούς μας ασθενείς και στους γονείς τους που παλεύουν μέρα νύχτα να σωθεί το παιδί τους και να γυρίσει σπίτι τους γερό και δυνατό.   Αυτή η τέταρτη δεκαετία που ξεκινά μαζί σας, μας βρίσκει αισιόδοξους και  αποφασισμένους να συνεχίσουμε χωρίς εφησυχασμό  το έργο μας στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του παιδικού καρκίνου» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για την ευαισθησία της απέναντι στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και την πολύτιμη στήριξή της και της απένειμε την ύψιστη διάκριση του Συλλόγου, το «Στεφάνι της ΕΛΠΙΔΑΣ» μαζί με το αγαλματίδιο της μητέρας που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί καθώς και το χρυσό κορδελάκι που συμβολίζει την μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

«Με την παρουσία σας και την ανεκτίμητη στήριξή σας, που  εκφράζουν τη βαθειά σας κοινωνική ευαισθησία, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.  Η σημαντική σας εθνική αποστολή και το αξιέπαινο έργο σας για την πατρίδα μας,  αγγίζει βαθιά στην ψυχή μας καθώς αποτελείτε για όλους μας, και για εμένα προσωπικά, όπως για τη νέα γενιά της πατρίδας μας, και κυρίως για τα νέα κορίτσια, ένα πρότυπο Ελληνίδας. Εμπνέετε  μέσα από την σπουδαία σας δράση, τα χαρίσματα της προσωπικότητάς σας, τον δυναμισμό, το ήθος, τη σεμνότητα και τον ανθρωπισμό σας.  Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ, θα ήθελα να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου για την επίσκεψή σας και την ανεκτίμητη στήριξή σας. Και στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο της πρώτης πολίτη της πατρίδας μας, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απανταχού της Γης, που έχουν γίνει μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης για τα παιδιά μας.

Ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» και έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή σας και την πολύτιμη συμπαράστασή σας, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε το «Στεφάνι της ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και το άγαλμα του Συλλόγου μας ως ανάμνηση της σημερινής ημέρας και της διαρκούς  παρουσία σας κοντά στα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρη για τη συνεισφορά της στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου:

«Ξεκινώντας σήμερα να επισκεφθώ την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», ήξερα ότι θα μπω στο πεδίο της μάχης. Μιας μάχης για τα παιδιά και τους γονείς τους, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δοκιμάζει σκληρά την ανθρώπινη αντοχή. Αλλά και μιας μάχης νικηφόρας.

Κάθε νίκη, εδώ, απέναντι στον αόρατο εχθρό είναι μια λαμπερή ακτίδα φωτός. Μας θυμίζει ότι ο πόλεμος ενάντια στον καρκίνο μπορεί να κερδηθεί. Ότι όλες σχεδόν οι μορφές παιδικού καρκίνου μπορούν να ξεπεραστούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης. Ότι υπάρχει ελπίδα. Μια ελπίδα που γίνεται βεβαιότητα στα πρόσωπα των αποθεραπευμένων παιδιών.

Στον αγώνα αυτό, πρωτοπορεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ». Φροντίζει τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους. Εφαρμόζει πρωτοποριακές εξατομικευμένες θεραπείες, οργανώνει τον πρότυπο Ξενώνα του και στηρίζει τους φιλοξενούμενους με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τους συνεργάτες της για τη δωρεά ψυχής στα παιδιά και τους γονείς τους. Η προσφορά τους, η πίστη και η αγάπη τους, μας φέρνουν καθημερινά ένα βήμα πιο κοντά στο θαύμα της ίασης» δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κύριος Μανώλης Παπασάββας ενημέρωσε αναλυτικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον τρόπο λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας και τη σημαντική στήριξη του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»:  «Έχοντας δαπανηθεί ποσό πάνω από 50.000.000€, δωρεά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του με μοναδικά μηχανήματα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και το άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες συνθήκες έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την ίδια θεραπεία με αυτή που λαμβάνουν τα παιδιά στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από την κυρία Βαρδινογιάννη και τον κύριο Παπασάββα στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και συγκεκριμένα στο «Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας», όπου εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές θεραπείες στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, καθώς και στο Σχολείο της Ογκολογικής Μονάδας.

Παράλληλα, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» όπου υπέγραψε μια συμβολική δήλωση στήριξης για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησαν με μια μητέρα μικρής ασθενούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, η οποία τους μίλησε για τον μεγάλο αγώνα που δίνει στο πλευρό της 13χρόνης Αργυρώς.  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυρία Βαρδινογιάννη της ευχήθηκαν μέσα από την καρδιά τους η μικρή Αργυρώ να βγει νικήτρια από αυτή την μάχη.

Μεγάλη όμως ήταν και η συγκίνηση που προκάλεσε το δώρο που είχαν ετοιμάσει οι μικροί μαθητές του Σχολείου της Ογκολογικής Μονάδας για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια χειροποίητη κάρτα με ένα κλαρί αμυγδαλιάς με το μήνυμα: «Και αν είναι ακόμα χειμώνας, η άνοιξη με την ελπίδα δεν θα αργήσει να έρθει..  Καλή δύναμη στο έργο σας!».