Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου του 2012, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποφάσισαν να τιμήσουν συμβολικά όλες τις Ελληνίδες στο πρόσωπο μιας Ελληνίδας μητέρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, « η γυναίκα που τιμάμε σήμερα για πολλούς λόγους  μας κάνει ως Έλληνες υπερήφανους, καθώς το προσωπικό της παράδειγμα στέλνει με τον πιο άμεσο τρόπο μηνύματα ψυχικού σθένους και μητρικής αγάπης, που ειδικά στις μέρες μας, με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία και συμβολισμό».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» παρουσία σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και  μελών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η τιμώμενη Ελληνίδα μητέρα, η κυρία Χριστίνα Αγγελοπούλου, είναι Αθηναία, μητέρα 9 παιδιών και γιαγιά με 3 εγγονάκια από το μεγαλύτερο παιδί της, την 23χρονη κόρη της. Το μικρότερο παιδί της είναι ένα κοριτσάκι 8 χρονών μαθήτρια δημοτικού. Το έκτο της παιδί, ο Νίκος, είναι 16 χρονών  και είναι ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς πριν από ένα χρόνο νοσηλεύτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων  για λευχαιμία και τώρα ακολουθεί αγωγή για τη θεραπεία του.

«Οι γονείς του, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, φανερά συγκινημένη κατά την ομιλία της,  ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για να νικήσει σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Πάντα παρόντες στο πλευρό του, πάντα σε επαγρύπνιση για να του προσφέρουν ό,τι μπορούσαν, παρά τη σκληρή μοίρα που χτύπησε  και  τη μητέρα του με την ίδια ασθένεια. Καθ’όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού της, υπερέβαινε τον εαυτό της, και παρά τις δικές της εγχειρήσεις, παρά τον δικό της πόνο, ήταν δίπλα του, ακλόνητο στήριγμα και φύλακας άγγελος. Πάντα με ευγένεια και υπομονή, αυτή και ο σύζυγός της ποτέ δεν λύγισαν μπροστά  στα χτυπήματα της μοίρας. Αντιμετωπίζουν τη ζωή και αυτές τις δοκιμασίες με αξιοπρέπεια, απίστευτη δύναμη και βαθειά πίστη.

»Μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής τους, αισθανόμαστε εμείς την τιμή και το δέος που οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάμεσά μας σήμερα. Τους ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και τους διαβεβαιώνουμε οτι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί οτι η βράβευση της κυρίας Χριστίνας Αγγελοπούλου σηματοδοτεί την έναρξη της εφαρμογής του νέου προγράμματος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενίσχυση των οικογενειών  παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με πρώτη  την οικογένεια της κυρίας Αγγελοπούλου.

Αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Βαρδινογιάννη τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κύριος Κώστας Ροδόπουλος: «Πρώτη φορά επισκέπτομαι το χώρο αυτό, ένα χώρο που σ’ εντυπωσιάζει όταν τον βλέπεις σαν οικοδόμημα και σε συγκινεί όταν μπαίνεις μέσα σε αυτό. Η δουλειά που γίνεται απ’ την πλευρά της κυρίας Βαρδινογιάννη και του συλλόγου «ΕΛΠΙΔ» είναι σημαντική και ιδιαιτέρως πρωτοποριακή. Αυτό το εκτιμήσαμε πέρυσι όταν αποφασίσαμε να συμπορευτούμε με την «ΕΛΠΙΔΑ» σε κοινές ενέργειες.Φέτος με την κυρία Βαρδινογιάννη αποφασίσαμε  να κάνουμε κάτι καινούριο. Καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε μια σοβαρότατη κρίση θελήσαμε να βοηθήσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Και πως θα μπορούσαμε να πούμε ότι βοηθάμε; Επιλέξαμε μαζί με την «ΕΛΠΙΔΑ» να στηρίξουμε μια οικογένεια. Η κυρία Βαρδινογιάννη έκανε την κίνηση ως «ΕΛΠΙΔΑ» δίνοντας μια σοβαρή ελπίδα στην οικογένεια αλλά και σε όλους εμάς που παρακολουθούμε το έργο της. Θερμά ευχαριστώ την κυρία Βαρδινογιάννη και συγχαίρω την κυρία Αγγελοπούλου που στέκεται όρθια απέναντι σε αυτά που περνάμε όλοι μας σήμερα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Ροδόπουλος υποσχέθηκε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα δεχτεί με χαρά στους κόλπους του τα παιδιά της κυρίας Αγγελοπούλου, αλλά και τα εγγόνια της, όποτε το θελήσουν, για δωρεάν σπουδές.

 

Η κυρία Αγγελοπούλου ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που της κάνουν λέγοντας : «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κυρία Βαρδινογιάννη από μένα και την οικογένεια μου. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο για την ίδια και για τα παιδιά της, και για την προσπάθεια που κάνει για τα άρρωστα παιδιά. Το έργο της, να ιδρύσει αυτό το νοσοκομείο,  μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Γιατί αντιμετωπίσαμε καλύτερα τη δυσκολία μας μέσα σ αυτό το πολύ όμορφο περιβάλλον. Αυτό που έκαναν σήμερα η κυρία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Ροδόπουλος για την οικογένεια μου, εύχομαι να το κάνουν όλοι οι Έλληνες μεταξύ τους, τώρα με τις δυσκολίες που περνάμε».  

 

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν: o Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Μαρία Μοσχόβη, μέλη του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ όπως οι κυρίες Ειρήνη Αθανασιάδου, Καίτη Μεταξωτού, Ελένη Σαμάρα-Κωνσταντακάτου, Κέττυ Φιλιππίδου, Έλλη Τζανετάτου, Καίτη Βούτσελα, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Γκελεστάθη, η διευθύντρια του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Άννα Παναγοπούλου, αλλά και σύσσωμη η οικογένεια της κυρίας Χριστίνας Αγγελοπούλου, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

 

{joomplucat:13 limit=10}