Στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του “The Hellenic Initiative” προσχώρησε η Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου :

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πώς η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προσχώρησε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του οργανισμού.

Η μακροχρόνια δέσμευση της κυρίας Βαρδινογιάννη στην υποστήριξη και την αλλαγή της ζωής όσων το έχουν ανάγκη μέσα από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αποτελεί μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας πως μέσα από την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της θέλησης δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί από την φιλανθρωπία.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΤΗΙ είναι η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην οικονομική κρίση, ειδικά όταν οι δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης επικεντρώνονται δυσανάλογα στα παιδιά.  Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει βοηθήσει καταλυτικά οργανισμούς οι οποίοι στοχεύουν στην υποστήριξη και την ανάκαμψη της Ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που βρίσκουν ένα καινοτόμο τρόπο ώστε να προσφέρουν απτές λύσεις για προβλήματα της χώρας, το ΤΗΙ έχει μια μακρά παράδοση συνεργασίας με ΜΚΟ και νεοφυείς επιχειρήσεις, βοηθώντας τους να προσφέρουν στην κοινωνία.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία και οι Σύλλογοι «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχουν ήδη ενώσει αρκετές φορές τις δυνάμεις τους, ώστε να υπηρετήσουν την ελληνική κοινωνία, με προγράμματα όπως το «Elpida Youth»  Summer Camp.

Μέσα από το έργο της με την «ΕΛΠΙΔΑ», το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και μέσω του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αλλά και της αποστολής της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, η κυρία Βαρδινογιάννη αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας.  Η σπουδαία πορεία των φορέων που έχει ιδρύσει είναι ενδεικτική της απτής συνεισφοράς τής στην Ελληνική κοινωνία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία προσβλέπει στη συμβολή της κ. Βαρδινογιάννη στην προώθηση της αποστολής του THI.

Ο Andrew N.Liveris, Chairman του ΤΗΙ, δήλωσε: «Από την πλευρά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Η Ελληνική Πρωτοβουλία μοιράζεται τη δέσμευση της κυρίας Βαρδινογιάννη για την βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας, και ιδιαίτερα των νέων της χώρας».

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΗΙ, δήλωσε: «Είτε υποφέρουν από ασθένειες είτε από τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης, τα παιδιά αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας και συμβολίζουν την ελπίδα την οποία τόσο το THI όσο και η “Ελπίδα” φιλοδοξούν να ενσταλάξουν στην ελληνική κοινωνία”.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», δήλωσε:  «Το ότι γίνομαι μέλος αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή.  Είμαι σίγουρη ότι από κοινού μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.