Με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια» διοργανώθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η έκθεση του Jordan River Foundation με Παραδοσιακά και σύγχρονα χειροτεχνήματα της Ιορδανίας, μοναδικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα υφαντουργικής τέχνης και χειροτεχνίας-χαλιά, ταπισερί, τραπεζομάντηλα, ριχτάρια, κ.α.- που καθρεφτίζουν την κληρονομιά ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ανατολής.

Την έκθεση, που τελoύσε υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Rania Al Abdullah της Ιορδανίας καθώς και υπό την αιγίδα της UNESCO, εγκαινίασαν η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Δήμαρχος Αθηναίων, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίες στον σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρησαν την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία της «να διοργανώσει μια έκθεση που αφ ενός προάγει την πολιτιστική ζωή του τόπου μας και αφ ετέρου φέρνει πιο κοντά ανθρώπους και λαούς, ανοίγοντας ανάμεσα τους το διάλογο».

Επίσης ο Διευθυντής της UNESCO, κύριος Koichiro Matsuura, στον χαιρετισμό που απέστειλε εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και τη βαθιά εκτίμησή του στο πρόσωπό της Βασίλισσας Rania και της κυρίας Βαρδινογιάννη, για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερης αξίας για την προώθηση των ιδανικών της UNESCO: τον δια-πολιτισμικό διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό, τη κατανόηση και την ανοχή ανάμεσα στους λαούς, καθώς και το κτίσιμο ενός πολιτισμού ειρήνης και αποφυγής της βίας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, στη σύντομη ομιλία της επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης πηγάζει από την πίστη στο μεγάλο έργο που γίνεται για την ενδυνάμωση των γυναικών και τη στήριξη των παιδιών μέσα από το Jordan River Foundation , που ίδρυσε η Βασίλισσα Rania, και από την πεποίθηση πως μόνο μέσα από κοινούς αγώνες μπορεί να γεννηθεί ένας καλύτερος και δικαιότερος κόσμος για τα παιδιά.

Κατά την τριήμερη διάρκεια της έκθεσης επωλήθησαν όλα τα εκθέματα σε συμβολικές τιμές και τα έσοδα διατέθηκαν για την υποστήριξη των σκοπών του Jordan River Foundation, που προστατεύει και ενισχύει τα παιδιά και τις μητέρες στην Ιορδανία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης ότι με αφορμή την έκθεση και με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο πρώτος πυρήνας φίλων και υποστηρικτών του Jordan River Foundation.

Χρυσός χορηγός του Jordan River Foundation είναι ήδη η Motor Oil, χορηγοί του η Dreamworks Corp. Europe-Φοίβος Μορίδης και η κυρία Μάρω Λύρα-Χατζηπατέρα, ενώ υποστηρικτές του είναι: ο κύριος Hassan Ghandour και η σύζυγός του Randa, η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ο κύριος Κίτσος Τεγόπουλος και η κυρία Αλβάρα Βινιάλι, ο κύριος Παντελής Μαντωνανάκης, ο κύριος Δημήτρης Ξυδιάς, ο κύριος Γιάννης Κωστόπουλος, ο κύριος Νίκος Πατέρας, η Dom Perignon, o Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας, η κυρία Αννα Παπαγιάννη, και η κυρία Σμαράγδα Γκαράνη.

Ειδικές ευχαριστίες επίσης το Ίδρυμα απηύθυνε στις κυρίες Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου και Μπέκυ Στραβελάκη για τη συμβολή και συμπαράσταση τους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παρευρέθησαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, διπλωματικό, καλλιτεχνικό κι επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι από όλα τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων ήταν εκεί : ο Πρέσβης της Ιορδανίας κ. Atef Halasa, οι Πρέσβεις της Συρίας, της Χιλής, του Κουβέϊτ, η εκπρόσωπος της UNESCO κ. Basma Irsheid, ο κ. Ζυλ Ντασέν, οι βουλευτές Μαρία Δαμανάκη, Πέτρος Ευθυμίου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Συλβάνα Ράπτη, Ανδρέας Αδριανόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Φώφη Γεννηματά, ο κ. Απόστολος Κράτσας και η κ. Ρόδη Κράτσα, η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η κ. Aντζελα Γκερέκου, η κ. Eλενα Κουντουρά, o Λόρδος Michel Anders Cavendish, ο κ. Ίων Βορρές, ο κ. Αχιλλέας Δρούγκας, ο κ. Μιχάλης Βαφειάδης, η κ. Λίζα Εβερτ και πολλοί άλλοι.