Τα νέα μας μέσα από τα Social Media

Facebook
Twitter
Youtube
Instagram

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

2 days 2 hours ago

Η χώρα μας εξελέγη στην Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με 119 ψήφους, γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Πολιτισμού, και προσωπικά την κυρία Λίνα Μενδώνη, το Υπουργείο Εξωτερικών, και τον Υπουργό κύριο Νίκο Δένδια, καθώς και την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στην UNESCO, και την Πρέσβη μας κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, η οποία ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την φωνή της χώρας μας στη διεθνή πολιτιστική σκηνή.
Εύχομαι μέσα από την Επιτροπή αυτή να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων και την ουσιαστική προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομίας ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, 26 Νοεμβρίου 2021

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

3 days 2 hours ago

Μια σπουδαία στιγμή για την χώρα μας ήταν η απονομή του Βραβείου «UNESCO-Ελλάδας Μελίνα Μερκούρη 2021 για τη Διαφύλαξη και Διαχείριση Πολιτιστικών Τοπίων», τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, και ήταν για εμένα μεγάλη τιμή να είμαι παρούσα.
Η εικόνα και οι μνήμες της Μελίνας γέμισαν την καρδιά μου με απέραντη συγκίνηση για την αείμνηστη Ελληνίδα, με την οποία μας συνέδεε μια σχέσης ειλικρινούς φιλίας.
Θερμά συγχαρητήρια στο Δημόσιο Ινστιτούτο του Πάρκου Kozjansko της Σλοβενίας που έλαβε το Βραβείο, και βέβαια στην Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη για την εκδήλωση αυτή που τιμά την χώρα μας και τη μνήμη της Μελίνας διεθνώς. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
(copyright φωτογραφίας: Unesco Christelle ALIX)

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

3 days 3 hours ago

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσα από το UN Women, και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, κάνει έκκληση να σπάσουμε τη σιωπή. Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο σωματική. Έχει πολλές μορφές, μπορεί να είναι ψυχολογική ή άκομα και οικονομική. Οι αριθμοί και οι στατιστικές τρομάζουν, δείχνοντας μία δραματική αύξηση στα ποσοστά βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής, μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής, για να δώσουμε δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν και ας συμβάλουμε έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, 25 Νοεμβρίου 2021

Διεθνής εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

τα πρακτικά της Διεθνούς Συνάντησης για τον Παρθενώνα

Ηρώδου Αττικού 12Α
151 24 Μαρούσι Αττικής


Τηλ: 2108094419
Fax: 2108094484
Email: [email protected]