Τα νέα μας μέσα από τα Social Media

Facebook
Twitter
Youtube
Instagram

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

2 days 2 hours ago

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο Μάτι. Κλείνω τα μάτια και βλέπω μπρόστα μου τις στάχτες που αντίκρυσα όταν επισκέφθηκα το κατεστραμμένο Λύρειο Ορφανοτροφείο, τα δακρυσμένα μάτια των κατοίκων στο Δημαρχείο της Ραφήνας, το βλέμμα πόνου και απόγνωσης των παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων, την αγκαλιά της Βαρβάρας που έχασε από την φονική πυρκαγιά τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά. Πόνος που δεν περιγράφεται με λέξεις. Μια τραγωδία που ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, είναι κοντά σε εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους, κοντά σε εκείνους που είδαν τις ζωές τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
(φωτογραφίες από τον Ιούλιο του 2019)

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

2 days 23 hours ago

Σε Επίτιμη Δημότη Σαλαμίνας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» & Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού σε μία συγκινησιακά φορτισμένη τελετή του Δήμου Σαλαμίνας κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κου. Γιώργου Παναγόπουλου και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό της κυρίας Βαρδινογιάννη και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της στο νησί της Σαλαμίνας.
«Η παρουσία σας αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κατά την έναρξη της τελετής και συμπλήρωσε: «Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και η ανακήρυξη σας ως επίτιμη δημότη Σαλαμίνας είναι μια έκφραση αυτής της ευγνωμοσύνης μας. Να ξέρετε ότι σας θεωρούμε όλοι στην Σαλαμίνα δικό μας άνθρωπο και θέλουμε να μας θεωρείτε και εσείς δικούς σας ανθρώπους. Καλωσήρθατε στο νησί σας».
Στην αντιφώνησή της, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε: «Είναι τιμή για μένα η ανακήρυξή μου σε επίτιμη δημότη Σαλαμίνας, ένα νησί με μακρά ιστορία, λαμπρό πολιτισμό και βαθιά παράδοση ευχαριστώντας τόσο τον Δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαι δίπλα στην Σαλαμίνα και στους κατοίκους της πάντοτε και σε ό,τι χρειαστείτε».
Μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά Δ. Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β Πειραιά Γ. Ραγκούσης, ο Υποναύαρχος Ι. Πάττας Π.Ν. ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.
Η βραδιά έκλεισε με εγκάρδιες ευχές και κοινό όραμα στόχων και προγραμματισμών που θα δώσουν μια νέα πνοή στο νησί της Σαλαμίνας.

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

4 days 19 minutes ago

en.unesco.org/partnerships/goodwill-ambassadors
UNESCO

Διεθνής εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

τα πρακτικά της Διεθνούς Συνάντησης για τον Παρθενώνα

Ηρώδου Αττικού 12Α
151 24 Μαρούσι Αττικής


Τηλ: 2108094419
Fax: 2108094484
Email: [email protected]