Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Φραγκίσκο, στο Βατικανό, στις 11 Μαρτίου του 2015.

Η συνάντησή τους έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, αμέσως μετά την Γενική Ακρόαση που έγινε μπροστά από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ο Πάπας ευλόγησε πιστούς που κατέφτασαν στο Βατικανό από ολόκληρο τον κόσμο και η οποία ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, στον ρόλο των μεγαλυτέρων στην ζωή των παιδιών και στην προσπάθεια της Εκκλησίας να ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις γενεές.

Ο Πάπας τίμησε ιδιαίτερα την κυρία Βαρδινογιάννη, την οποία κάλεσε να παρακολουθήσει την τελετή στον χώρο των επισήμων, στην πιο τιμητική θέση δεξιά του. Παρόντες επίσης στον χώρο των επισήμων ήταν καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αριστερά του Πάπα.

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες, όπως Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Αραβικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, κλπ, ενώ ο Πάπας μίλησε στα Λατινικά και Ιταλικά.

Η κυρία Βαρδινογιάννη στη συνάντησή τους μίλησε στον Πάπα στα Ελληνικά, με μετάφραση στα Ιταλικά. Έχοντας τα παιδιά στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού του έργου και γνωρίζοντας το πολύχρονο έργο της για αυτά, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία με τη σειρά της τον ευχαρίστησε για την τιμή που της έκανε να την προσκαλέσει και να βρεθεί κοντά του αυτή την συμβολική ημέρα.

Ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Πάπα για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» για την δημιουργία παγκόσμιου δικτύου ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, ώστε κανένα παιδί να μην χρειάζεται να ταξιδεύει σε άλλη χώρα προκειμένου να σωθεί αλλά να μένει κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του. Τον παρακάλεσε, μάλιστα, για τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας μέσα από την επαφή με Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Καθολικού κόσμου που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Πάπας τη διαβεβαίωσε για τη στήριξή του, την ενθάρρυνε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αφοσίωση το έργο της και της έδωσε την ευλογία του.