Με το χαμόγελο 600 παιδιών να φωτίζει τον χώρο, η κυρία Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», εγκαινίασε τον Φεβρουάριο του 2000, τον πρότυπο Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Άνω Λιοσίων, που επλήγη βαρύτατα από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 1999, και μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά.

Ο χώρος αποτελεί προσφορά αγάπης του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και της συζύγου του Μαριάννας. Εκτείνεται σε 210 τετραγωνικά μέτρα, είναι άρτια εξοπλισμένος, και σ’ αυτόν στεγάζονται εργαστήρια κεραμικής, ζωγραφικής, παιδική βιβλιοθήκη, χώρος για παιχνίδι και άλλες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Κώστας Λαλιώτης, οι βουλευτές κ.κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και Παναγιώτης Φωτιάδης, η Αντινομάρχης Αθηνών κ. Βαλσαμάκη, ο Αναπληρωτής Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Μπρέμπος, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Δήμου κ.α.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέδωσε στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων, κ. Νίκο Παπαδήμα, το κλειδί του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, κι εκείνος την ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά της στα παιδιά του Δήμου.