Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία την οικονομική δυσχέρεια πολλών οικογενειών η οποία έχει τα τελευταία χρόνια ενταθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, στέκεται στο πλευρό τους έχοντας δημιουργήσει το Πρόγραμμα «Στήριξη Ευπαθών Ομάδων».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού το Ίδρυμα παρέχει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη, σε άπορους συνανθρώπους μας και σε παιδιά.

Η παροχή της βοήθειας γίνεται μέσα από υπάρχουσες κοινωνικές δομές Μητροπόλεων και φορέων με τους οποίους συνεργάζεται το Ίδρυμα εδώ και πολλά χρόνια στην Αττική, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η άμεση και ασφαλής διανομή σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Ίδρυμα συνεργάζεται με πολλούς φορείς. Μεταξύ αυτών είναι:

Η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας, στην οποία υπάγονται οι Δήμοι Νίκαιας, Κερατσινίου, Περάματος, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.
Οι Κοινωνικές Δομές για τη Στήριξη Αστέγων στο Κερατσίνι, τον Πειραιά και την Κόρινθο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης ανθρωπιστικές δράσεις σε περιπτώσεις εμπόλεμων συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών, πλημμύρων, σεισμών), κτλ, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

Επιπλέον το Ίδρυμα στέκεται στο πλευρό ορφανοτροφείων, ιδρυμάτων και φορέων παροχής φροντίδας σε παιδιά που έχουν ανάγκη και στηρίζει τις προσπάθειές τους.