Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια», θεωρώντας χρέος τους να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου στα Βαλκάνια, σε συνεργασία με το Mega Channel διοργάνωσαν Τηλεμαραθώνιο, στις 25 Απριλίου 1999, για τη συγκέντρωση χρημάτων, υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να τα αποστείλουν στους καταυλισμούς των προσφύγων στις πληγείσες περιοχές.

Το υλικό και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την άμεση ανταπόκριση του κόσμου διατέθηκε ως εξής:

  • Ως πρώτο βήμα απεστάλησαν 100 τόνοι τροφίμων, ρούχων, υγειονομικού υλικού και φαρμάκων στους καταυλισμούς των προσφύγων στη Γιουγκοσλαβία, τη FYROM και την Αλβανία.
  • Ως δεύτερο βήμα, διατέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της Χειρουργικής και Μετεγχειρητικής Μονάδας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», στο αναβαθμισμένο Κέντρο Ιατρικής Περίθαλψης, στη πόλη Gracanica, του Κοσόβου.
  • Το τρίτο και τελευταίο μέρος της βοήθειας διατέθηκε για την ανέγερση του Πολύ-πολιτισμικού Κέντρου για παιδιά «Αθηνά», στο Δήμο Zemun στο Βελιγράδι.